AUTOMATISCHE EXTERNE DEFIBRILLATOR (AED)

In de hulpverlening wordt tegenwoordig sterk de nadruk gelegd op onmiddellijke alarmering, gevolgd door het snel starten met reanimatie, vroegtijdig defibrilleren en snelle geavanceerde hart-hulp (ambulance).

De AED is een handzaam apparaat dat onderscheid kan maken tussen hartritmestoornissen waarbij een defibrillatorschok moet worden toegediend en ritmes waarbij dit beslist niet mag. De bediening is zo eenvoudig dat in principe elke geoefende eerstenhulp-verlener hem kan bedienen.

Er is inmiddels veelervaring opgedaan met deze apparatuur.  In de praktijk blijkt dat het bedieningsgemak het maken van een levensbedreigende fout volledig uitsluit. Cijfers wijzen uit dat het vaak gelukt is om de tijd tussen de collaps en het toedienen van de  defibrilatieschok aanzienlijk te verkorten.  Het resultaat is spectaculair: 70 – 80% stijging van  de overlevingskans!

De AED heeft ook in Nederland al behoorlijk wat levens gered. Het is dan ook niet vreemd dat de overheid het gebruik van deze apparatuur sterk aanbeveelt. We zien reeds dat de AED, naast de bestaande Eerstehulp-voorzieningen een vaste plaats begint te verwerven op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen: bedrijven, winkelcentra en luchthavens. De opleiding duurt  3.30 uur.

De lessen worden gegeven op Willemsoord gebouw 56 te Den Helder. Voor opgave en/of meer informatie kunt u terecht bij Mevr. Claudia van Deursen,  0641149133 of via het onderstaand aanmeldingsformulier.

BEL ONS!

MAIL ONS!

WAT DOEN WIJ

  • Het organiseren van EHBO cursussen en ongevalspreventie.
  • Het organiseren van voortgezette opleidingen voor de gediplomeerde.
  • Het samenwerken met andere verenigingen en instellingen die op het gebied van EHBO of het voorkomen van ongevallen werkzaam zijn.
  • Het verlenen van assistentie bij evenementen.

ONZE SPONSOREN

Contactgegevens

Vereniging voor EHBO St Bernard               
Postbus 275                                                     
1780 AG Den Helder

Bedrijfsgegevens

ING  NL19INGB0003519032
KvK. 40634700

T: 0621573924
E: info@ehbosintbernard.nl