BASISCURSUS EHBO

Deze cursus leidt u op tot het behalen van het Eenheids Diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken conform de richtlijnen van het Oranje Kruis.

In circa 12 lessen leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. U leert wat u moet doen als iemand bewusteloos is, niet meer kan ademen of een hevige bloeding heeft. U leert hulp te verlenen aan mensen met brandwonden of botbreuken en u leert reanimeren bij een acute hartstilstand. Het inzetten en oefenen met een AED is ook een van de vaardigheden die bij deze lessen ruim aan bod zal komen.

De cursus wordt gegeven door bevoegde instructeurs. De nadruk ligt op de praktijk, maar er wordt ook aandacht geschonken aan de theorie.

Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken worden LOTUS-slachtoffers ingezet. Dat zijn acteurs die geleerd hebben om bepaalde verwondingen en/of levensbedreigende situaties uit te beelden.

Aansluitend op de cursus vindt het examen plaats. Hiervoor moet u minstens 15 jaar oud zijn. Het examen wordt door examinatoren van Het Oranje Kruis afgenomen. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte,  waarin u kunt laten zien dat u de vereiste kennis en vaardigheden (competenties) beheerst.

Na het behalen van het examen komt u in het bezit van het officiële Diploma Eerste Hulp bij Ongelukken. Het diploma is 2 jaar geldig en wordt telkens voor 2 jaar verlengd wanneer u periodiek kunt aantonen dat u bekwaam bent.

De kosten voor deze cursus bedragen € 170,00 per persoon (incl. examen, het lesboek en overige materialen, koffie of thee tijdens de opleiding. Belangrijk onderdeel van de EHBO cursus is de reanimatie inclusief de bediening van de AED, Eerste hulp aan kinderen, Verbandleer en kleine ongevallen. Het aantal lesavonden van de cursus bedraagt circa 12. Onze opleidingen worden gehouden op de maandagavond van 19.30 – 21.30 uur op Willemsoord gebouw 56 te Den Helder.

Tijdens de schoolvakanties geven wij geen les.

Belangrijk!!!

Sommige ziektekosten verzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van uw opleiding.

Dit is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en wat voor aanvullende ziektekostenverzekering u heeft. Het is daarom raadzaam de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering te raadplegen en/of contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Kijkt u ook eens op https://zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus.

BEL ONS!

MAIL ONS!

WAT DOEN WIJ

  • Het organiseren van EHBO cursussen en ongevalspreventie.
  • Het organiseren van voortgezette opleidingen voor de gediplomeerde.
  • Het samenwerken met andere verenigingen en instellingen die op het gebied van EHBO of het voorkomen van ongevallen werkzaam zijn.
  • Het verlenen van assistentie bij evenementen.

ONZE SPONSOREN

Contactgegevens

Vereniging voor EHBO St Bernard               
Postbus 275                                                     
1780 AG Den Helder

Bedrijfsgegevens

ING  NL19INGB0003519032
KvK. 40634700

T: 0621573924
E: info@ehbosintbernard.nl